Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کنت والتس» نویسنده کتاب نظریه سیاست بین الملل سه هدف برای نگارش کتاب خود عنوان کرده است. اولین هدف والتس از تحریر آن بررسی نظریه‌های موجود درباره سیاست بین الملل و آن دسته از رویکردها به این رویکرد که دعوی اعتبار نظری دارند است. دومین قصد وی از نگارش این اثر برساختن نظریه‌ای درباره سیاست بین الملل است که نارسایی‌های نظریه‌های موجود را چاره سازد و در نهایت سومین نیت این کارشناس مسائل بین الملل، بررسی بعضی از کاربردهای این نظریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

والتس در این کتاب شمشیر خود را برای مدافعان نظریات تقلیل گرا از رو بسته است. وی به طور مفصل به مدافعان این نظریات تاخته و آنها را به باد انتقاد گرفته است. وی در همین رابطه تقلیل‌گرایی در نظریات، سیاست بین‌الملل را فروکاستن مسائل سیاست بین الملل به دولت‌ها یا حتی سطحی پایین‌تر از دولت‌ها می‌داند. به زعم او این نگرش از علوم تجربی و زیست‌شناسی وارد علوم سیاسی و اجتماعی شده و وی مصرانه معتقد است این نگرش در فهم مسائل بین المللی کارایی لازم را ندارد.

او در کتابش به طور مفصل روش‌های تقلیل‌گرا را نقد می‌کند و نشان می‌دهد آنها در فهم علت مسائل سیاست بین‌الملل ناتوان هستند. والتس پس از نقد این روش‌ها رویکرد سیستمی را پیش می‌کشد و هواداری خود را از این رویکرد عیان می‌کند. این صاحب‌نظر عنوان می‌کند که مساله تقلیلی یا سیستمی بودن نظریات در نحوه آرایش موضوعات است و نباید آن را بر اساس چیستی موضوع ارزیابی کرد.

نگرش این صاحب‌نظر آمریکایی در نظریات سیاست بین‌الملل سیستمی است. به باور او نظریه سیستم‌های بین المللی با نیروهایی سروکار دارد که در سطح سیستمی عمل می‌کنند، نه ملی:

نظریه سیاست بین‌الملل باید همانند یک داستان حول محور شخصیت‌های اصلی داستان نوشته شود، و بر مدار قدرت‌های بزرگ هر عصر نوشته شود. مانند هر سیستم خودیاری دیگر، در سیاست بین‌الملل نیز واحدهایی که بیشترین توانمندی را دارند صحنه بازی خود و دیگران را می‌گردانند. در نظریه‌های سیستمی ساختار مفهومی مولد است و ساختار سیستم از تعامل اجزای آن به‌دست می‌آید.

والتس به نوعی تعادل در سیاست بین الملل باور دارد. در همین کتاب وقتی تحلیلی از ظهور اتحادیه اروپا ارائه می‌کند آن را راهکاری برای توانمندی دولت‌های ضعیف و پراکنده اروپایی در مقابل قدرت‌های دنیا می‌داند: وی در همین رابطه می‌نویسد:

تا وقتی دول اروپایی قدرت‌های بزرگ جهان بودند وحدت آنها به یک رؤیا می‌مانست. سیاست قدرت‌های بزرگ اروپایی معطوف به مدل بازی با حاصل جمع صفر بود. هر قدرتی باخت دیگری را برد خود می‌دانست. وسوسه همکاری برای رسیدن به منافع دو جانبه هر دولتی را نگران و متمایل می‌کرد تا از این همکاری سرباز بزند [....] ظهور دو ابرقدرت روسیه و آمریکا موقعیتی ایجاد کرد که مجال همکاری گسترده‌تر و مؤثرتر میان دول غربی فراهم شد.

هرچند این کتاب در دهه ۱۹۷۰ منتشر شده، اما بسیاری از مباحث آن برای جامعه ایران جذاب است. اهمیت گفته‌های والتس از آن جهت است که در زمانه نگارش آن هنوز جهان از وضعیت دو قطبی خود خارج نشده بوده و شوروی به عنوان یکسوی کشمکش‌های بین المللی اثرگذار بوده است.

این کتاب در نه فصل و در ۴۷۹ صفحه توسط «نشر نی» و با ترجمه عباس زمانیان به فارسی چاپ شده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۵۵۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار سرلشکر «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر «محمدرضا زاهدی» و شهدای حادثه تروریستی کنسولگری ایران در سوریه که صبح امروز (سه‌شنبه) در سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدا، اظهار داشت: امروز اربعینِ هشت ستاره درخشان و جوانمرد باغیرت است که برای دفاع از حریم اسلام، عزت مسلمانان و نجات جهان اسلام از سیاست غرب با محوریت آمریکا، هجرت را مقدمه جهاد خود قرار دادند، از خانواده خویش دست کشیدند و در جست‌وجوی رضوان الهی، میدان جهاد را برگزیدند و سرانجام به آنچه که در جست و جوی آن بودند، نائل شدند.

سرلشکر سلامی ادامه داد: فلسفه و رسالت عمیقی که در ورای شهادت فرزندان اسلام وجود دارد، رسالتی عظیم است که در امتداد رسالت انقلاب اسلامی ایران قرار دارد.

فرمانده کل سپاه گفت: صحنه تحولات جهان نشان‌دهنده این است که مرز‌های کشور‌های اسلامی که آن‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند و به هویت‌های سیاسی مستقلی به این کشورها می‌بخشد، هرگز بر سیاست اساسی استکبار اثری ندارد؛ چرا که عالم استکبار با محوریت آمریکا برای سیطره بر جهان اسلام هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد.

وی اضافه کرد: استکبار جهانی، مسلمانان را در یک هویت واحد و ساختار یکپارچه می‌بیند؛ آرایه‌ای متصل، به هم پیوسته و تفکیک‌ناپذیر که دنیای غرب به واسطه ظرفیت‌های پایان‌ناپذیر این جغرافیای مهم جهان به فکر سیطره کامل بر آن است.

سرلشکر سلامی افزود: دشمن، همه جهان اسلام را به صورت یکپارچه هدف قرار داده است و می‌خواهد هویت فرهنگی مسلمانان را غارت و آنان را با فرهنگ غرب عجین کند. او قصد دارد جغرافیای جهان اسلام را سکوی برای ارتقای قدرت خود در جهان قرار دهد؛ پس ما مسلمانان سرنشین یک کشتی هستیم و به هم پیوند داریم. اگر دشمن اسلام در یکی از سرزمین‌های اسلامی رخنه کند، آن را به همه جا تسری می‌دهد؛ بنابراین باید راه رخنه و نفوذش مسدود شود.

در حال بروزرسانی...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مجاهدت‌های یمن، معادلات جبهه استکبار را برهم زد
  • بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب افتتاح شد + عکس و فیلم
  • بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب افتتاح شد
  • حضور نشر «خبر امروز» در نمایشگاه مجازی نمایشگاه بین المللی کتاب
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • حضور چاپ و نشر بین‌الملل با ۶۰ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • مارکسیسم چه نگاهی به سیاست بین‌الملل دارد؟