Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-09@02:58:53 GMT

تکلیف ما با «تلویزیون» چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۹۹۰۵۵

رسانه ها حاکمان بلامنازع جهان امروز هستند؛ این نه یک ادعا، بلکه واقعیت جهان امروز است؛ جهانی که بیش از هر زمانی رسانه ای شده و تحت تاثیر رسانه ها قرار گرفته است. روزگاری تصور اینکه روزی خواهد آمد که احساس و برداشت ما از واقعیت را نه خود واقعیت بلکه رسانه ها شکل خواهند داد، عجیب و باورنکردنی بود؛ اما این روزها و با پیچیدگی های جهان مدرن، تقریبا همگان پذیرفته اند که مجبورند اطلاعات خود را از منابع واسطه ای به دست آورند تا تجربه مستقیم؛ اطلاعاتی که البته مانند گذشته دیگر به «خبر» محدود نمی شود و «نگاه» و «جهان بینی» ما را هم دربر می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو هم هست که رقابت عصر ما، رقابت رسانه ها بر سر جذب و دربرگیری افکار عمومی است و البته شیوه های تاثیرگذاری بر افکار توده ها.  سال ها پیش، «گئورک گربنر»، نظریه پرداز شهیر ارتباطات، نظریه معروف خود یعنی «تحلیل کاشت» را بر پایه تلویزیون مطرح کرد. او در این نظریه بر این باور بود که این تلویزیون است که شیوه تفکر و ارتباط جامعه را شکل می دهد؛ زیرا تلویزیون نه رسانه ای مثل سایر رسانه ها بلکه اتفاقا بسیار متفاوت از سایر شکل های رسانه های جمعی است؛ چرا که به نظر او، تلویزیون در چگونگی مشاهده جهان از سوی مردم نقشی بسیار اساسی و در عین حال متفاوت با سایر مدیوم های رسانه ای دارد. نظریه «تحلیل کاشت» چه در زمانی که نخستین بار به عنوان یک دیدگاه راهبردی در حوزه رسانه ای مطرح شد و چه در روزگار ما که سال ها از طرح آن می گذرد، نشانگر عمق دیدگاه استراتژیک نظریه پرداز آن است. این اهمیت جز نگاه و بینش دقیق، علمی و کاربردی واضع آن، به دلیل نقش بی بدیلی است که تلویزیون از آن زمان تاکنون در سپهر رسانه ای جهان بر عهده داشته است. پرسش اصلی اما این است؛ تکلیف ما شهروندان ایران در مواجهه با رسانه ای به نام تلویزیون چیست؟ حال که ما می دانیم کارکرد اصلی تلویزیون، شکل دهی شیوه تفکر و ارتباط جامعه است، چگونه باید با تلویزیون کنار بیاییم و مقهور آن نشویم؛ آن هم تلویزیونی با سیاست های تلویزیون ایران که نه با رقابت، بلکه با انحصار توانسته است به جایگاه امروزی اش برسد.  یک امر مسلم است: مهم تر از شیوه های مقابله، این آگاهی از نقش و کارکرد تلویزیون است که اهمیت دارد؛ کارکردی که در ایران با سطحی شدن مخاطبان و مبتذل کردن سلیقه آنها مترادف و همزاد شده است. جمع کارکرد تلویزیون در معنای اعم آن در جهان و کارکرد تلویزیون در معنای اخص آن در ایران، یک پیام مشخص دارد: به تلویزیون نباید اعتماد کرد و خود را به تمامی به آن سپرد. اگر مخاطبان از این موضوع آگاه شوند و به سیاست ساختاری تلویزیون که «شکل دهی به شیوه تفکر جامعه» و «تاثیرگذاری بر ذهن و روان مخاطب» است پی ببرند، می توان امیدوار بود که از مخاطبانی منفعل به مخاطبانی فعال و آگاه بدل شوند و مصرف کننده صرف محصولات تلویزیون نباشند. این بسیار حیاتی است که مخاطبان تلویزیون در ایران به برنامه های این رسانه، چه برنامه های خبری و تفسیری و چه برنامه های طنز و سرگرمی، نگاه انتقادی جدی داشته باشند. آنها باید بدانند که تلویزیون یک لایه رویی دارد و یک هسته مرکزی و برای مقهور نشدن و وابسته نشدن تام و تمام به تلویزیون، باید از لایه رویی عبور کرد و به هسته مرکزی رسید. البته این انتظار زیادی است که همه مخاطبان تلویزیون با هر سطحی از سواد، تحصیلات و طبقه اجتماعی، نگاهی انتقادی و کنشگرانه به برنامه های آن داشته باشند و همین، نقش گروه های واسط از جمله منتقدان و کارشناسان حوزه رسانه را برای شناخت همه جانبه تلویزیون و سیاست های هسته مرکزی آن، مهم و ضروری می کند. از همین رو، وجود رسانه ها و روزنامه نگاران مستقل که نگاه انتقادی به تلویزیون و سیاست های خبری، اطلاع رسانی و برنامه سازی آن داشته باشند، این روزها و در زمانه استیلای تلویزیون بیش از هر زمان دیگری ضروری است؛ البته خود این، پیش شرط مهم و تعیین کننده ای دارد؛ اینکه تولیدات رسانه ها و روزنامه نگاران مستقل و نوشتن و گفتن از تلویزیون و ترویج نگاه انتقادی نسبت به آن، دیده و مهم تر از آن خوانده شود.  

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: جهان رسانه تاثیر رسانه ها رقابت جامعه ذهن تلویزیون ایران ایران تاثیر رسانه ها تلویزیون جهان ذهن رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۹۹۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد، با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم. مخاطب اصلی پیامبران، جوانان جبهه حق بوده‌اند، از شما دانشجویان عزیز تا دانشجویانی که هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی«تیتر۱۳» در دانشگاه فردوسی مشهد:
جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی در جهت کشف حقیقت، آزادی و استقلال دارد، با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم. مخاطب اصلی پیامبران، جوانان جبهه حق بوده‌اند، از شما دانشجویان عزیز تا دانشجویانی که هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند.

جان‌مایه مشترک جنبش دانشجویی، حقیقت‌طلبی و آزادی‌خواهی است. از جنبش ۱۹۶۸ در فرانسه و آلمان تا جنش‌های دانشجویی ایران در جهت تثبیت آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب. این تاریخ پرافتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانانی است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی صیقل دادند.

جنبش دانشجویی بعد از ۱۹۶۸ به لطایف الحیل سرکوب شد. نظام سرمایه‌داری با تمهیدات نهادی و ساختاری توانست این جنش را در درون خودش مضمحل کند. این خواست دولت مستکبر بود تا با صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی‌های جوانی در مسیر انحرافی سامان یابد و آرمان‌های بلند دانشجویی که اساس دنیای بدون ظلم را شکل می‌دادند، به حاشیه رفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی


 مسئله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویی در این دهه می‌شود و به جنبش ضدسلطه و ضداستکبار تبدیل خواهد شد/ باید هسته‌های مقاومت را در بطن جوامع تکثیر کنیم

انقلاب اسلامی در ملت‌هایی که دنبال رهایی از ستم و سلطه بودند تاثیرات شگرفی داشت اما واقعیت این است که سیاست‌های عادی‌سازی روایط توسط دولت‌های پس از جنگ، بسیاری از پتانسیل‌های جنبش دانشجویی را که می‌توانست مناسبات را در سطح منطقه و جهان رقم بزند را به درون معطوف کرد و مانع گسترش این ظرفیت‌های عظیم شد.

در تمام طول تاریخ مسئله فلسطین همواره یکی از مسائل اصلی جنبش دانشجویی در ایران و جهان بوده است. علی رغم تمامی ابزارها برای سرکوب این مطالبه، مسئله غزه و فلسطین تبدیل به مسئله محوری جریان‌های دانشجویی در اقصی نقاط عالم شد.

در یک جنگ نابرابر رسانه‌ای هستیم و دست برتر با دشمن است. در جبهه رسانه‌ای ضعف داریم. در قیاس با جبهه دشمن که مالکیت عظیم رسانه‌ها را برای مدیریت اذهان عمومی از طرق مختلف در دست دارد. شبکه دانشجویی حمایت از مردم فلسطین و هسته‌های مقاومت را باید شکل دهیم. توان دانشجوهای ما در بطن جوامع تکثیر شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه‌های تلویزیون در دهه کرامت
  • برنامه‌های تلویزیون در «دهه کرامت»
  • حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان تعیین تکلیف شد /ضوابط اجرایی قانون بودجه سال جاری ابلاغ شد
  • تلویزیون بی‌خیال گربه‌های عیاری شد؟ بازگشت «۸۷ متر»
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • کلانتری: دانشجویان هسته‌های مقاومت را در بطن آمریکا شکل دادند + فیلم
  • تاجر اسرائیلی در اسکندریه مصر به ضرب چاقو کشته شد
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های مرتبط با «نمایشگاه بین‌المللی کتاب» در تلویزیون
  • ادامه «بدقولی کنداکتوری تلویزیون» با رخنه شبکه یک
  • پرسنل حجمی و شرکتی شهرداری ارومیه ساماندهی و تعیین تکلیف شوند